Toast med ädelost och skinka

15 min Brunch Förrätt Frukost Mellanmål
Toast med ädelost och skinka

Lyxig toast med krämig ädelost, smakrik cheddar, skinka och färsk basilika. Perfekt som helgfrukost eller en snabb, maffig lunch. Den krispiga utsidan och den lena osten inuti gör varje tugga till en njutning.

Ingredienser

Surdegsbröd
8 skivor
4 msk
140 g
Kvibille® Cheddar 6 mån
4 skivor
Kokt skinka
4 skivor
Färsk basilika
8 blad
Nymalen svartpeppar
2 krm

Gör så här

  • Bred smör på ena sidan av alla brödskivor.
  • Lägg 4 brödskivor med smörsidan nedåt på en skärbräda. Fördela på varje brödskiva: skivad ädelost, cheddar, skinka, basilika och nymalen svartpeppar. Lägg de övriga brödskivorna ovanpå med smörsidan utåt.
  • Hetta upp en stekpanna på medelvärme. Stek toasten 3–4 min per sida tills bröden är gyllene och osten smält. Pressa lätt med en stekspade för jämn stekning.
  • Skär toasten i halvor och servera nystekt, gärna med en liten sallad vid sidan.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

622 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 3,1 g
Protein: 15,2 % 23,3 g
Fett: 45,8 % 32,2 g
Kolhydrater: 39 % 59,8 g
https://www.arla.se/recept/toast-med-adelost-och-skinka/