Tiramisuglasstårta

Tiramisuglasstårta

Betyg

(9 st)

En festlig variant av den italienska desserten tiramisu.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 20 bitar

  • 4 äggulor
  • 2 dl strösocker
  • 6 dl Arla® vispgrädde
  • 3 dl Arla Köket Kesella® kvarg Kesella® kvarg 10%
  • skal av 2 citroner
  • skal av 2 apelsiner
  • 2 dl starkt kaffe
  • 4 msk likör kakaolikör eller kaffelikör
  • 200 g savoiardikex
  • 2 msk kakao

Gör så här:

Gör så här:

Vispa äggulor och socker pösigt. Vispa grädden hårt och rör ner Kesella, äggsmet, citronskal och apelsinskal. Fördela hälften av smeten i två runda formar med löstagbar kant, ca 24 cm. Blanda kaffe och likör. Doppa kexen på båda sidor i kaffeblandningen och lägg dem tätt i smeten. Häll på resten av smeten, låt stå i frysen minst 4 timmar. Ta fram den 30 min före servering och lägg upp på ett fat. Sikta över kakao.

Tips:

Man kan även använda konjak istället för likör.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem