Tiramisuglasstårta

Tiramisuglasstårta

60+ min Efterrätt
En festlig variant av den italienska desserten tiramisu.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/tiramisuglasstarta-20-bitar/

Gör så här

  • Vispa äggulor och socker pösigt. Vispa grädden hårt och rör ner Kesella, äggsmet, citronskal och apelsinskal.
  • Fördela hälften av smeten i två runda formar med löstagbar kant, ca 24 cm.
  • Blanda kaffe och likör. Doppa kexen på båda sidor i kaffeblandningen och lägg dem tätt i smeten. Häll på resten av smeten, låt stå i frysen minst 4 timmar.
  • Ta fram den 30 min före servering och lägg upp på ett fat. Sikta över kakao.
Klart!

Man kan även använda konjak istället för likör.

Ingredienser

Äggulor
4
Strösocker
2 dl
6 dl
3 dl
Citroner
skal av 2
Apelsiner
skal av 2
Starkt kaffe
2 dl
Likör kakaolikör eller kaffelikör
4 msk
Savoiardikex
200 g
Kakao
2 msk