Snabb glasstårta

Snabb glasstårta

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(13 st)

60+ min

Enkel och vacker sommardessert - perfekt att förbereda och svalka sig med under varma sommardagar. Servera gärna halvtinad!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Ingredienser

Antal portioner

Botten:

Glass:

Topping:

  • färska bär t ex jordgubbar
  • färsk mynta

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Gör så här

Gör så här

  1. Krossa eller mixa kexen fint. Smält smöret och rör ner smulorna. Tryck ut smulblandningen på botten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  2. Mixa frysta bär, florsocker och yoghurt i en matberedare. Häll ner smeten i formen och klicka på sylten.
  3. Låt stå i frys ca 1 tim. Ta fram en stund före servering och garnera med med färska bär och myntablad.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 145 kcal
  • Protein: 2 g
  • Kolhydrater: 17 g
  • Fett: 7 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag