Snabb glasstårta

Snabb glasstårta

60+ min Efterrätt
Enkel och vacker sommardessert - perfekt att förbereda och svalka sig med under varma sommardagar. Servera gärna halvtinad!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/snabb-glasstarta/

Gör så här

  • Krossa eller mixa kexen fint. Smält smöret och rör ner smulorna. Tryck ut smulblandningen på botten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  • Mixa frysta bär, florsocker och yoghurt i en matberedare. Häll ner smeten i formen och klicka på sylten.
  • Låt stå i frys ca 1 tim. Ta fram en stund före servering och garnera med med färska bär och myntablad.
Klart!
Energi:

145 kcal

Protein: 2 g
Kolhydrater: 17 g
Fett: 7 g

Ingredienser

Botten:
Digestivekex
6
25 g
Glass:
Frysta bär t ex jordgubbar
250 g
Florsocker
½ dl
2 dl
Sylt t ex drottningsylt
2 msk
Topping:
Färska bär t ex jordgubbar
Färsk mynta