Glasskupol

4 tim Dessert Efterrätt
Glasskupol

En lättlagad glasskupol som passar utmärkt att servera när det är dags för kalas. Kom ihåg att ta fram den en stund innan servering så den mjuknar något.

Ingredienser

2 dl
3 dl
Äggulor
2
Florsocker
1 dl
Vaniljsocker
2 tsk
Vit sirap
2 msk

Garnering:

Blandade färska bär
Strössel
Godis

Gör så här

  • Vispa ihop alla ingredienser i en skål med rund botten som rymmer ca 1 liter.
  • Ställ skålen i frys och låt stå minst 4 tim, rör ev om några gånger under tiden.
  • Ta fram glassen 10-15 min innan servering.
  • Stjälp upp den på ett fat och garnera med bär, strössel eller något godis.
Klart!

Näringsvärden, per port exkl garnityr

Energi:

335 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 5 g
Kolhydrater: 28 g
Fett: 23 g
https://www.arla.se/recept/glasskupol/