Glasstårta med citrongräs och blåbär på biskvibotten

Glasstårta med citrongräs och blåbär på biskvibotten

Betyg

(23 st)

60+ min

En frisk och festlig glasstårta med biskvibotten till sommarens alla kalas. Tårtan går utmärkt att göra i förväg och frysa in.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Biskvibotten:

  • 200 g mandelmassa
  • ½ dl strösocker
  • 2 äggvitor

Blåbärsrippel:

  • 2 dl frysta blåbär
  • ½ dl syltsocker
  • 1 msk pressad citron

Glasskräm:

Till servering:

  • färska blåbär

Gör så här:

Gör så här:

Biskvibotten:

Riv mandelmassan grovt i en bunke. Tillsätt socker och blanda i äggvita lite i taget tills du har en klumpfri smet. Bred ut smeten i en springform, 24 cm i diameter med bakplåtspapper i botten. Baka den gyllenbrun på 175° i cirka 20 min. Låt svalna.

Blåbärsrippel:

Blanda blåbär, syltsocker och citronsaft i en kastrull. Koka i cirka 3 minuter. Mixa den helt slät och låt svalna i kyl under plastfilm.

Glasskräm:

Banka citrongräset och skär i mindre bitar. Koka upp 1.5 dl av grädden tillsammans med citrongräs, täck med plastfolie och kyl. Vispa upp resterande 3 ½ dl grädde löst. Sila den avkylda grädden, och blanda med den vispade. Vispa upp äggula och socker fluffigt och vänd ner grädden. Bred ut över biskvibotten.Ringla över blåbärs rippel. Frys den i minst 4 timmar. Ta ut i cirka 20 minuter innan den ska ätas. Dekorera med färska blåbär.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 325 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 28 g
  • Fett: 22 g

Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem