Timjanstekt lammentrecote med nötrostad blomkål och dillsmörsås
3 tim
•
Arbetstid: 1 tim
Huvudrätt
Middag
Varmrätt
•
Långsamt bakade tomater och blomkål rostad med hasselnötter passar fint ihop med lammentrecote. Servera gärna citronsmörsåsen i en skål bredvid.
Ingredienser
Timjanstekt lammentrecote:
|
Lammentrecote
|
500 g |
|---|---|
|
Salt
|
1 tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
| 2 msk | |
|
Hackad färsk timjan
|
3 msk |
|
Citron
|
rivet skal av 1 |
Ugnsbakade tomater:
|
Plommontomater
|
4 |
|---|---|
|
Vitlöksklyfta
|
1 |
|
Salt
|
1 krm |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
|
Strösocker
|
1 krm |
Nötrostad blomkål:
|
Blomkål à 600 g
|
1 huvud |
|---|---|
|
Salt
|
1 tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
| 3 msk | |
|
Citron
|
pressad saft av 1 |
|
Hasselnötter
|
½ dl |
Dillsmörsås:
|
Hackad schalottenlök
|
1 |
|---|---|
|
Vitvinsvinäger
|
½ dl |
|
Vatten
|
1 dl |
|
Vitpepparkorn
|
5 |
|
Dillfrön
|
1 msk |
| 250 g | |
|
Färsk dill
|
1 kruka |
|
Äggulor
|
3 |
|---|---|
|
Salt
|
½ tsk |
Gör så här
Dillsmörsås:
Servering:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
910 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 11,4 g |
| Protein: | 15,7 % | 35,1 g |
| Fett: | 77,2 % | 79,4 g |
| Kolhydrater: | 7,1 % | 16 g |