Ossobuco

Ossobuco

60+ min Huvudrätt
Ossobuco är en klassiker från det italienska köket. Kalvlägg som kokas riktigt länge i en sås på tomater, vitt vin, rotselleri, morot och färsk rosmarin. Toppa din ossobuco med gremolata och servera den gärna med en krämig risotto milanese. Prova även att byta ut kalvägg mot lammlägg, det blir riktigt gott!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
Klart!
Tips:

Det är gott att lägga ner ugnsrostade tomater i din ossobuco! Värm ugnen till 225°. Halvera 2 tomater, strö över lite salt och socker. Rosta mitt i ugnen ca 30 min.

Näringsvärden, per portion

Energi:

297 kcal

Protein: 33 g
Kolhydrater: 17 g
Fett: 9 g

Ingredienser

Inkluderad
Risotto
Budget
30 min
Risotto
(332)
Arlakadabra – pyssel och kul
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Arlas webbshop
Konsumentforum
Konsumentforum