Thaisoppa med nudlar och kyckling

15 min
Arbetstid: 15 min
Huvudrätt Kvällsmat Lunch Middag Varmrätt
Frysbar
Thaisoppa med nudlar och kyckling

Vi har inspirerats av Tom kha gai. Ät gärna med pinnar och drick ur skålen, som i Thailand.

Ingredienser

5 dl
Risnudlar eller glasnudlar
20 g
Grillad kyckling
250 g
Purjolök
½
Färsk koriander
½ kruka

Gör så här

  • Koka upp soppan under omrörning i en kastrull. Bryt sönder nudlarna och koka dem i soppan 2–3 min.
  • Ta bort skinn och ben på kycklingen och skär den i bitar. Strimla purjolöken. Lägg ner det i soppan.
  • Häll upp i skålar och strö över koriander.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

479 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 1,6 g
Protein: 28,3 % 33,4 g
Fett: 50,7 % 27,4 g
Kolhydrater: 21 % 24,8 g
https://www.arla.se/recept/thaisoppa-med-nudlar-och-kyckling/