Texmexsallad

Texmexsallad

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(6 st)

30 min

Allas favoritsmaker från tacos i en smakrik sallad med kyckling och krämig dressing på gräddfil och koriander.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • ½ huvud isbergssallad
  • 300 g tärnad Arla® Familjefavoriter Edamer Familjefavoriter Edamer 23%
  • ½ gurka
  • 1 ask cocktailtomater à 250 g
  • 1 rödlök
  • 2 avokado
  • 1 burk majskorn à 235 g
  • 2 msk skivad inlagd jalapeno
  • 1 påse nachochips
  • ½ kruka hackad färsk koriander
  • 1 lime

Dressing:

  • 2 dl Arla® gräddfil Gräddfil 12%
  • 2 msk majonnäs
  • rivet skal och saft av 1 lime
  • 1 msk flytande honung
  • ½ kruka hackad färsk koriander

Gör så här

Gör så här

  1. Strimla kycklingen. Stek i smör-&rapsolja ca 4 min. Tillsätt kryddmixen och stek ytterligare ca 1 min.
  2. Blanda ihop alla ingredienser till dressingen.
  3. Strimla salladen fint. Tärna gurkan. Dela tomaterna. Skala och skiva rödlöken tunt. Dela, kärna ur och tärna avokado. Blanda grönsakerna med salladen.
  4. Toppa med stekt kyckling, ost, nachochips och koriander. Dela limen i klyftor och servera med dressingen.

Tips:

Perfekt rätt att göra när du har överblivna ostkanter kvar i kylen.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 975 kcal
  • Protein: 50 g
  • Kolhydrater: 41 g
  • Fett: 66 g

Skriv ut

Källa: