Texmexsallad

Texmexsallad

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(4 st)

30 min

Allas favoritsmaker från tacos i en smakrik sallad med kyckling och krämig dressing på gräddfil och koriander.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • ½ huvuden isbergssallad
  • ½ gurkor
  • 1 ask cocktailtomater à 250 g
  • 1 rödlök
  • 2 avokado
  • 1 burk majskorn à 235 g
  • 2 msk skivad inlagd jalapeno
  • 300 g Arla Köket® tärnad ost Tärnad ost 23%
  • 1 påse nachochips
  • ½ krukor hackad färsk koriander
  • 1 lime

Dressing:

  • 2 dl Arla® gräddfil Gräddfil 12%
  • 2 msk majonnäs
  • rivet skal och saft av 1 lime
  • 1 msk flytande honung
  • ½ krukor hackad färsk koriander

Gör så här:

Gör så här:

Strimla kycklingen. Stek i smör-&rapsolja ca 4 min. Tillsätt kryddmixen och stek ytterligare ca 1 min.

Blanda ihop alla ingredienser till dressingen.

Strimla salladen fint. Tärna gurkan. Dela tomaterna. Skala och skiva rödlöken tunt. Dela, kärna ur och skär avokadon i tärningar. Blanda grönsakerna med salladen. Toppa med stekt kyckling, ost, nachochips och koriander. Dela limen i klyftor och servera med dressingen.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 975 kcal
  • Protein: 50 g
  • Kolhydrater: 41 g
  • Fett: 66 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem