Teriyakilax
45 min
Huvudrätt
•
&format=webp)
Detta är en smakrik teriyakilax som passar fint att bjuda på vid festliga tillfällen. Lax, broccoli och morötter samsas i en smakrik sås som blandas med äggnudlar. Toppa din teriyakilax med salladslök och färsk koriander. Servera och njut!

Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat

Ingredienser
Laxfilé
|
500 g |
---|---|
Broccoli
|
250 g |
Morötter
|
2 |
Vitlöksklyftor
|
3 |
2 msk | |
Salt
|
1 tsk |
Teriyakisås
|
1 dl |
Japansk soja
|
2 msk |
Chili flakes
|
1- 2 tsk |
2½ dl |
Till servering:
Äggnudlar
|
250 g |
---|---|
Salladslök
|
½ knippe |
Färsk koriander
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
786 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 5,8 g |
Protein: | 20,9 % | 40,5 g |
Fett: | 49,5 % | 44 g |
Kolhydrater: | 29,6 % | 57,3 g |

