Teriyakilax
45 min
Huvudrätt
•
Detta är en smakrik teriyakilax som passar fint att bjuda på vid festliga tillfällen. Lax, broccoli och morötter samsas i en smakrik sås som blandas med äggnudlar. Toppa din teriyakilax med salladslök och färsk koriander. Servera och njut!
Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat
Ingredienser
|
Laxfilé
|
500 g |
|---|---|
|
Broccoli
|
250 g |
|
Morötter
|
2 |
|
Vitlöksklyftor
|
3 |
| 2 msk | |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Teriyakisås
|
1 dl |
|
Japansk soja
|
2 msk |
|
Chili flakes
|
1- 2 tsk |
| 2½ dl |
Till servering:
|
Äggnudlar
|
250 g |
|---|---|
|
Salladslök
|
½ knippe |
|
Färsk koriander
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
786 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 5,8 g |
| Protein: | 20,9 % | 40,5 g |
| Fett: | 49,5 % | 44 g |
| Kolhydrater: | 29,6 % | 57,3 g |