Revbensspjäll

1 tim 40 min
Revbensspjäll

Revbensspjäll kan med fördel tillagas dagen innan och sedan värmas strax före servering. Pensla gärna lite honung på revbensspjällen när de ska värmas.

Ingredienser

Tjockskurna revbensspjäll
1½ kg

Marinad:

1 dl
Paprikapulver
2 msk
Kinesisk soja
4 msk
Malen ingefära
2 tsk
Salt
1 tsk
Svartpeppar
2 krm

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Rör ihop marinaden i en stor bunke och lägg undan hälften. Lägg ner köttet i bunken och blanda runt ordentligt i marinaden.
  • Lägg revbensspjällen i en ugnssäker form med bensidan upp. Stek i mitten av ugnen ca 30 min.
  • Vänd köttet och stek ytterligare 1 tim. Pensla ev med köttsaft från formen.
  • Skär revbensspjällen efter benen och pensla med den sparade marinaden.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

365 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 33 g
Kolhydrater: 1 g
Fett: 26 g
https://www.arla.se/recept/revbensspjall/