Mjuk kaka

50 min
Frysbar
Mjuk kaka

Grundrecept på mjuk kaka. Servera som den är eller smaksätt med din favoritkrydda - saffran, torkad frukt eller juliga pepparkakskryddor. Toppa gärna kakan med en krämig frosting.

Ingredienser

100 g
Strösocker
1½ dl
Ägg
3
Vetemjöl
3 dl
Bakpulver
1½ tsk
Vaniljsocker
1 tsk
1 dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 150° varmluft.
  • Smörj och bröa en form som rymmer ca 1,5 liter.
  • Vispa smör och socker poröst, gärna med elvisp. Rör i äggen ett i taget.
  • Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Tillsätt mjölblandningen och gräddfil. Rör snabbt ihop till en jämn smet.
  • Tillsätt ev smaksättning och häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 min, låt kallna.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per st

Energi:

2267 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per st
Fiber: - 6,5 g
Protein: 6,8 % 38 g
Fett: 43,9 % 112,6 g
Kolhydrater: 49,3 % 275 g
https://www.arla.se/recept/mjuk-kaka/