Tarte på filodeg med spenat och kyckling
1 tim
Brunch
Buffé
Huvudrätt
•
&format=webp)
En krispig och smakrik paj fylld med vitlöksstekt kyckling, zucchini, spenat och lagrad ost. Filodegstarte är enkelt att laga och otroligt festligt att bjuda på! Servera gärna denna filodegstarte med en grönsallad.
Ingredienser
100 g | |
Filodeg
|
5 ark |
Strimlat kycklingbröst
|
250 g |
---|---|
Vitlöksklyftor
|
2 |
Salt och svartpeppar
|
|
Spenat
|
500 g |
Zucchini
|
½ |
Purjolök
|
½ |
Chili flakes
|
1 tsk |
Flingsalt
|
1 tsk |
Finhackad färsk timjan
|
½ kruka |
2 dl | |
150 g | |
Ägg
|
4 |
Gör så här
Näringsvärden, per portion
Energi:
510 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 17 g |
Kolhydrater: | 33 g |
Fett: | 33 g |

