Tacopastasallad

30 min Lunch Matlåda Middag
Tacopastasallad

En krämig och smakrik vardagsfavorit med texmexkryddad färs, grönsaker och pasta – toppad med riven ost, jalapeño och koriander. Perfekt som snabblagad middag för hela familjen, och lika god att ta med i matlådan. Denna pastasallad är god att äta både varm, ljummen eller kall!

Nytt

Ingredienser

Pasta
360 g
2 msk
Nötfärs
400 g
Salladslökar
2
Röd paprika
1
Taco kryddmix à 28 g
1 påse
Cocktailtomater
250 g
Tacosås
1 dl
Majskorn
1 dl
2 dl
Salt
1 krm

Topping:

Rucola
65 g
150 g
Färsk grön jalapeño
1
Färsk koriander
1 kruka

Gör så här

  • Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av och ställ åt sidan.
  • Hetta upp smör- & rapsolja i en stekpanna. Stek nötfärsen ca 5 min tills den får fin färg.
  • Strimla salladslöken och skär paprikan i bitar.
  • Tillsätt salladslök och paprika i stekpannan. Fräs tillsammans med färsen i några minuter.
  • Rör ner tacokryddmixen och fräs ytterligare ca 3 min.
  • Halvera cocktailtomaterna (spara några till topping). Tillsätt tomater, tacosås, majs och crème fraiche i pannan. Låt allt koka ihop till en krämig sås, ca 5–7 min.
  • Vänd ner pastan och smaka av med salt.
  • Toppa med rucola, riven ost, skivad jalapeño, tomater och grovhackad koriander.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

814 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Fiber: 6,5 g
Protein: 44,8 g
Kolhydrater: 81,4 g
Fett: 34,1 g
https://www.arla.se/recept/tacopastasallad/