Pastasallad med tomater, ägg och spenat

Pastasallad med tomater, ägg och spenat

Betyg

(84 st)

En färgstark pastasallad med mättande tillbehör som är perfekt att äta som den är. Gott till både lunch och middag!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 250 g pasta penne
  • 4 ägg
  • 2½ dl Arla® gräddfil Gräddfil 12%
  • 1 tsk örtsalt
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 dl hackad färsk persilja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 rödlök
  • 4 tomater
  • 100 g bladspenat
  • svartpeppar

Gör så här:

Gör så här:

Koka pastan. Koka äggen i ca 8 min. Blanda gräddfil, örtsalt, senap, persilja och vitlök. Blanda den kokta, kalla pastan med såsen. Skala och skiva löken. Skär tomaterna och spenaten i bitar. Skala och klyfta äggen. Blanda ner grönsakerna och äggen i pastan. Mal över lite svartpeppar.

Tips:

Bladspenat kan bytas ut mot sallad.

Näringsvärden, per portion inklusive bröd

  • Energi: 525 kcal
  • Protein: 21 g
  • Kolhydrater: 74 g
  • Fett: 14 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem