Pastasallad med tomater, ägg och spenat

Pastasallad med tomater, ägg och spenat

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(84 st)

En färgstark pastasallad med mättande tillbehör som är perfekt att äta som den är. Gott till både lunch och middag!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 250 g pasta penne
  • 4 ägg
  • 2½ dl Arla® gräddfil Gräddfil 12%
  • 1 tsk örtsalt
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 dl hackad färsk persilja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 rödlök
  • 4 tomater
  • 100 g bladspenat
  • svartpeppar

Gör så här:

Gör så här:

Koka pastan. Koka äggen i ca 8 min. Blanda gräddfil, örtsalt, senap, persilja och vitlök. Blanda den kokta, kalla pastan med såsen. Skala och skiva löken. Skär tomaterna och spenaten i bitar. Skala och klyfta äggen. Blanda ner grönsakerna och äggen i pastan. Mal över lite svartpeppar.

Tips:

Bladspenat kan bytas ut mot sallad.

Näringsvärden, per portion inklusive bröd

  • Energi: 525 kcal
  • Protein: 21 g
  • Kolhydrater: 74 g
  • Fett: 14 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem