Tacoburgare med avokadoröra

30 min Huvudrätt Lunch Middag Snabbmat
Tacoburgare med avokadoröra

Taco vill vi ha i alla olika former! Här en smarrig cheeseburgare med underbar smak av taco. Hamburgaren är fylld med koriander- och limedoftande avokadoröra, skivad rödlök, färska tomater och het jalapeño. Servera gärna tacoburgaren med kryddstekt majs!

Ingredienser

Nötfärs
500 g
Paprikapulver
1 tsk
Hel spiskummin
1 tsk
Torkad oregano
1 tsk
Salt
1 tsk
150 g

Avokadoröra:

Avokado
1
2 dl
Salt och svartpeppar

Till burgaren:

Rödlök
1
Tomat
1
Krispsallad
4 blad
Hamburgerbröd
4
Skivad inlagd jalapeño
4 msk
Färsk koriander
1 kruka

Gör så här

  • Blanda färsen med kryddor och salt. Forma till 4 biffar.
  • Hetta upp smör- & rapsolja. Lägg 2 biffar i taget i stekpannan. Tryck ut dem med hjälp av ett smashjärn eller botten på en liten kastrull.
  • Vänd efter 1 min och lägg direkt på 1 skiva ost på varje burgare. Stek tills köttet är genomstekt. Upprepa med resterande biffar.
  • Mosa avokadon med en gaffel. Blanda ner crème fraiche. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  • Skala och skiva löken tunt. Skär tomaterna i skivor. Skölj salladsbladen. Rosta hamburgerbröden.
  • Fyll bröden med avokadoröra, salladsblad, tomat, rödlök, burgare, jalapeño och koriander.
  • Servera din tacoburgare direkt.
Klart!

Också gott på grillen.

Näringsvärden, per port

Energi:

726 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Fiber: 4,8 g
Protein: 42,5 g
Kolhydrater: 35,5 g
Fett: 46,3 g
https://www.arla.se/recept/tacoburgare-med-avokadorora/