Syltade betor och svamp

Syltade betor och svamp

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(2 st)

Skogens guld blir tillsammans med skivade betor ett ovanligt och smakrikt tillbehör till ostbrickan. Tycker du det är svårt att skiva betorna tunt kan du skära dem lite tjockare och koka dem al dente innan du lägger dem i ättikslagen.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

  • 50 g gulbetor
  • 50 g polkabetor
  • 75 g kantareller
  • ½ färsk röd chili
  • 2 schalottenlökar
  • ½ dl kallpressad rapsolja
  • 1 dl vatten
  • ½ dl strösocker
  • 2 msk ättiksprit 12%

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Finhacka schalottenlöken och skär svampen i ca 1 cm stora bitar. Fräs dem i oljan. Låt svalna innan de blandas med övriga ingredienser. Skala betorna och hyvla så tunt som möjligt, gärna på mandolin, skär chilin i tunna skivor. Lägg betor och chili i en bunke tillsammans med svamp och lök. Blanda socker, vatten och ättika och rör tills sockret löst sig. Slå lagen över grönsakerna. Låt stå kallt i minst 2 h, helst över natten. Serveras till ost.

Näringsvärden, per recept

  • Energi: 415 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 29 g
  • Fett: 30 g

Skriv ut

Andra goda förslag