Syltade betor och svamp

Syltade betor och svamp

Betyg

(1 st)

Skogens guld blir tillsammans med skivade betor ett ovanligt och smakrikt tillbehör till ostbrickan. Tycker du det är svårt att skiva betorna tunt kan du skära dem lite tjockare och koka dem al dente innan du lägger dem i ättikslagen.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 50 g gulbetor
  • 50 g polkabetor
  • 75 g kantareller
  • ½ färsk röd chili
  • 2 schalottenlökar
  • ½ dl kallpressad rapsolja
  • 1 dl vatten
  • ½ dl strösocker
  • 2 msk ättiksprit 12%

Gör så här:

Gör så här:

Finhacka schalottenlöken och skär svampen i ca 1 cm stora bitar. Fräs dem i oljan. Låt svalna innan de blandas med övriga ingredienser. Skala betorna och hyvla så tunt som möjligt, gärna på mandolin, skär chilin i tunna skivor. Lägg betor och chili i en bunke tillsammans med svamp och lök. Blanda socker, vatten och ättika och rör tills sockret löst sig. Slå lagen över grönsakerna. Låt stå kallt i minst 2 h, helst över natten. Serveras till ost.

Näringsvärden, per recept

  • Energi: 415 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 29 g
  • Fett: 30 g

Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem