Champinjonsås

Champinjonsås

25 min Huvudrätt
Detta är en riktigt krämig champinjonsås med de rätta smakerna - dijonsenap, kalvfond, kinesisk soja, svartvinbärsgelé och vispgrädde. Denna sås är perfekt att servera till både fläskkotlett, oxfilé och stekt kyckling! Lika gott till vardag som till fest!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Skiva svampen. Skala och finhacka lök och vitlök.
  • Fräs löken mjuk i smör. Tillsätt vitlök och svamp. Fräs tills svampen fått fin färg.
  • Rör ner vispgrädde, mjölk, senap, kalvfond och soja. Låt sjuda till önskad konsistens, 6-8 min.
  • Smaka av med vinbärsgelé, salt och svartpeppar.
Klart!
Energi:

331 kcal

Protein: 5 g
Kolhydrater: 10 g
Fett: 30 g

Ingredienser

Champinjoner
250 g
Schalottenlök
1
Vitlöksklyfta
1
2 msk
2½ dl
2 dl
Dijonsenap
1 tsk
Kalvfond
1½ msk
Kinesisk soja
1 tsk
Svartvinbärsgelé
1 msk
Salt och svartpeppar