Sverigekaka
45 min
Brunch
Buffé
Fika
Frysbar
•
Sverigekaka är en riktigt saftig och fluffig sockerkaka med en smörig vaniljfyllning i mitten av kakan. Detta gör kakan oemotståndligt smarrig. Kärt barn har många namn, denna kaka kallas även för vaniljdränkt sockerkaka och pensionärskaka. God och lättbakad är den iallafall - och alldeles perfekt på kafferepet!
Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat
Ingredienser
|
Ägg
|
3 |
|---|---|
|
Strösocker
|
3 dl |
|
Vetemjöl
|
3 dl |
|
Bakpulver
|
2 tsk |
|
Kokhett vatten
|
1 dl |
Smörfyllning:
| 100 g | |
| 1 dl | |
|
Vaniljsocker
|
1 msk |
Gör så här
Smörfyllning:
Markera receptet som tillagat
Smaksätt gärna kakan med 0.5 tsk mortlade kardemummakärnor eller 1 tsk finrivet citronskal. Testa även att bryna smöret till fyllningen!
Näringsvärden, per bit
Energi:
231 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per bit | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,5 g |
| Protein: | 5,6 % | 3,2 g |
| Fett: | 32,9 % | 8,6 g |
| Kolhydrater: | 61,5 % | 34,9 g |