Svensk kycklingsallad

Svensk kycklingsallad

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(16 st)

Den saftiga kycklingsalladen är svensk i smaken med senap och tärnat äpple. En utmärkt rätt till lunchen.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 grillad kyckling
  • 2 äpplen t ex Ingrid Marie
  • 65 g finstrimlad blandad grönsallad
  • 2 msk kapris
  • 2 msk skånsk senap
  • 2 dl Arla Köket® ekologisk crème fraiche ekologisk crème fraiche 34%
  • 1 dl hackad färsk persilja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 160 g surdegsbröd i skivor

Gör så här:

Gör så här:

Ta bort skinn och ben från kycklingen och dela köttet i mindre bitar. Kärna ur och hacka äpplet. Blanda crème fraiche med senap, kapris, persilja, salt och peppar. Tillsätt kyckling, äpple och sallad. Rosta brödet och servera tillsammans med salladen.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 425 kcal
  • Protein: 21 g
  • Kolhydrater: 31 g
  • Fett: 24 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem