Svensk kycklingsallad

30 min Huvudrätt Lunch Middag
Svensk kycklingsallad

Den saftiga kycklingsalladen är svensk i smaken med senap och tärnat äpple. En utmärkt rätt till lunchen.

Ingredienser

Grillad kyckling
1
Äpplen, t ex Ingrid Marie
2
Kapris
2 msk
Skånsk senap
2 msk
2 dl
Hackad färsk persilja
1 dl
Salt
1 tsk
Vitpeppar
1 krm
Finstrimlad blandad grönsallad
65 g
Surdegsbröd i skivor
160 g

Gör så här

  • Ta bort skinn och ben från kycklingen och dela köttet i mindre bitar. Kärna ur och hacka äpplet.
  • Blanda crème fraiche med senap, kapris, persilja, salt och peppar. Tillsätt kyckling, äpple och sallad.
  • Rosta brödet och servera tillsammans med salladen.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

425 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 21 g
Kolhydrater: 31 g
Fett: 24 g
https://www.arla.se/recept/svensk-kycklingsallad/