Svartvinbärsgelé
20 min
Tillbehör
Frysbar
•
Att koka sin egen svartvinbärsgelé är inte alls svårt. Det är så lyxigt att servera hemmagjord svartvinbärsgelé till höstens köttgrytor. Var noga med att burken som du häller upp gelén i är helt ren, helst stereliserad, för att förlänga hållbarheten.
Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Fär att sterelisera burkar gör du såhär: Blanda 2 dl kokhett vatten och med 2 tsk natriumbensoat. Häll i blandningen i burken och sätt på locket. Skaka burken ordentligt.
Näringsvärden, per dl
Energi:
472 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per dl | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 14,2 g |
| Protein: | 2,4 % | 2,8 g |
| Fett: | 4,9 % | 2,6 g |
| Kolhydrater: | 92,7 % | 107,6 g |