Svampsmörgås med gremolata

Svampsmörgås med gremolata

30 min Förrätt
Gremolata är en italiensk blandning gjord på vitlök, persilja och citronskal. Här får gremolatan toppa gräddkokt svamp och vitlöksrostat bröd.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på grill 225°.
  • Dela vitlöken på längden och gnugga snittytan på brödskivorna med den. Lägg dem på en plåt.
  • Smält smöret och ringla hälften över bröden. Rosta dem gyllene i övre delen av ugnen, ca 5 min.
  • Rensa svampen. Skala och finhacka löken.
  • Stek svampen utan fett ca 5 min i en het stekpanna tills all vätska kokat bort.
  • Tillsätt smör och lök, sänk värmen. Stek ca 5 min under omrörning tills löken mjuknat.
  • Tillsätt grädden och låt den koka in, 1-2 min. Smaka av med salt och peppar.
  • Blanda citronskal och persilja.
  • Lägg svampstuvningen på bröden. Toppa med gremolatan.
Klart!
Energi:

310 kcal

Protein: 5 g
Kolhydrater: 20 g
Fett: 22 g

Ingredienser

Färsk svamp
400 g
Stor vitlöksklyfta
1
Skivor bröd
4
3 msk
Schalottenlökar
2
1½ dl
Salt och svartpeppar
Gremolata:
Citron, rivet skal
1
Hackad färsk persilja
3 msk