Svampsmörgås med gremolata

Svampsmörgås med gremolata

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(16 st)

Gremolata är en italiensk blandning gjord på vitlök, persilja och citronskal. Här får gremolatan toppa gräddkokt svamp och vitlöksrostat bröd.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på grill 225°. Dela vitlöken på längden och gnugga snittytan på brödskivorna med den. Lägg dem på en plåt och ringla över hälften av smör-&rapsoljan. Rosta brödet gyllene i övre delen av ugnen, ca 5 min. Rensa svampen. Skala och finhacka löken. Stek svampen utan fett ca 5 min i en het stekpanna tills all vätska kokat bort. Tillsätt smör-&rapsolja och lök, sänk värmen. Stek ca 5 min under omrörning tills löken mjuknat. Tillsätt grädden och låt den koka in, ca 1 min. Salta och peppra. Blanda citronskal och persilja. Lägg svampstuvningen på brödet. Toppa med gremolatan.

Näringsvärden, per Per portion ex tillbehör

  • Energi: 310 kcal
  • Protein: 5 g
  • Kolhydrater: 20 g
  • Fett: 22 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem