Svampsmörgås med gremolata
30 min
•
Arbetstid: 30 min
Brunch
Förrätt
•
Gremolata är en italiensk blandning gjord på vitlök, persilja och citronskal. Här får gremolatan toppa gräddkokt svamp och vitlöksrostat bröd.
Ingredienser
|
Färsk svamp
|
400 g |
|---|---|
|
Stor vitlöksklyfta
|
1 |
|
Skivor bröd
|
4 |
| 3 msk | |
|
Schalottenlökar
|
2 |
| 1½ dl | |
|
Salt och svartpeppar
|
Gremolata:
|
Citron, rivet skal
|
1 |
|---|---|
|
Hackad färsk persilja
|
3 msk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
349 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 6,5 g |
| Protein: | 8,6 % | 7,4 g |
| Fett: | 61,8 % | 24,4 g |
| Kolhydrater: | 29,6 % | 25,4 g |