Svampsås

15 min
Arbetstid: 15 min
Tillbehör
Svampsås

Gräddig och försvinnande god, precis som en svampsås ska vara.

Ingredienser

Blandad färsk svamp, t ex kantareller och karljohan
200 g
Schalottenlök
1
Vitlöksklyfta
1
2 msk
Torrt vitt vin
1½ dl
3 dl
Kalvfond
1 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm

Gör så här

  • Rensa och dela svampen. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Fräs svamp, lök och vitlök i smör i en kastrull ca 5 min.
  • Häll på vin, syrad grädde och fond, låt koka ihop. Smaka av med salt och peppar.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per dl

Energi:

249 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per dl
Fiber: - 1,1 g
Protein: 4,2 % 2,6 g
Fett: 81,6 % 23 g
Kolhydrater: 5,9 % 3,6 g
https://www.arla.se/recept/svampsas/