Svampröra och lufttorkad skinka på baguette

Svampröra och lufttorkad skinka på baguette

20 min
Buffé Förrätt
En underbart krämig svampröra på shiitake eller champinjoner och crème fraiche smaksatt med vitlök. Denna röra gör succé som tilltugg eller förrätt.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/svamprora-och-lufttorkad-skinka-pa-baguette/

Gör så här

  • Dela svampen i bitar. Salta och stek den i smör 3-4 min. Mixa svampen fint. Låt svalna och blanda med crème fraiche.
  • Skär baguetten i skivor och rosta den i ugn eller brödrost.
  • Dela skinkan i mindre bitar.
  • Fördela svampröra och skinka på brödskivorna. Strö över hackad gräslök.
Klart!
Energi:

275 kcal

Protein: 10 g
Kolhydrater: 24 g
Fett: 15 g

Ingredienser

Svamp t ex shiitake eller skogschampinjoner
150 g
Salt
1 krm
1 msk
2 dl
Surdegsbaguette
1
Lufttorkad skinka
100 g
Fint skuren färsk gräslök
1 dl