Svampröra och lufttorkad skinka på baguette

20 min Buffé Förrätt
Svampröra och lufttorkad skinka på baguette

En underbart krämig svampröra på shiitake eller champinjoner och crème fraiche smaksatt med vitlök. Denna röra gör succé som tilltugg eller förrätt.

Ingredienser

Svamp t ex shiitake eller skogschampinjoner
150 g
Salt
1 krm
1 msk
2 dl
Surdegsbaguette
1
Lufttorkad skinka
100 g
Fint skuren färsk gräslök
1 dl

Gör så här

  • Dela svampen i bitar. Salta och stek den i smör 3-4 min. Mixa svampen fint. Låt svalna och blanda med crème fraiche.
  • Skär baguetten i skivor och rosta den i ugn eller brödrost.
  • Dela skinkan i mindre bitar.
  • Fördela svampröra och skinka på brödskivorna. Strö över hackad gräslök.
Klart!

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

275 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 10 g
Kolhydrater: 24 g
Fett: 15 g
https://www.arla.se/recept/svamprora-och-lufttorkad-skinka-pa-baguette/