Svamppaj med Tomme de Savoie
40 min
Buffé
Huvudrätt
•
En underbar paj som kan serveras både ljummen och kall, perfekt till picknick eller på buffé. Pajen är fylld med svamp, lök och krämig Tomme de Savoie. Pajen går utmärkt att förbereda dagen innan.
Ingredienser
Pajdeg:
| 125 g | |
|
Vetemjöl
|
3 dl |
|
Kallt vatten
|
1 msk |
Fyllning:
|
Skogschampinjoner
|
500 g |
|---|---|
|
Bananschalottenlök
|
1 |
|
Vitlöksklyftor
|
2 |
| 2 msk | |
|
Finhackad färsk timjan
|
1 msk |
|
Vitt vin, eller 0.5 dl vitvinsvinäger
|
1 dl |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Nymalen svartpeppar
|
2 krm |
Äggstanning:
| 2 dl | |
|
Tomme de Savoie
|
250 g |
|
Ägg
|
2 |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Nymalen svartpeppar
|
2 krm |
Till servering:
|
Fikonmarmelad
|
2 msk |
|---|
Gör så här
Pajdeg:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
642 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,4 g |
| Protein: | 11,8 % | 18,7 g |
| Fett: | 66,5 % | 48,3 g |
| Kolhydrater: | 19,9 % | 31,4 g |