Svampmacka

20 min
Svampmacka

Svamp behöver inte smaksättas med annat än salt och timjan om den steks i rikligt med smör. Använd gärna smöret från svampstekningen till att steka brödet i.

Ingredienser

Levainbröd
4 skivor
Portabellosvamp
300 g
Ostronskivling
300 g
Schalottenlök
1
125 g
Färsk timjan
5 kvistar
Salt

Gör så här

  • Rensa svampen och dela den i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Plocka bladen av timjanen.
  • Smält 100 g av smöret i en varm stekpanna.
  • Lägg ner svampen när smöret tystnat och stek den gyllene. Tillsätt lök och timjan. Smaka av med salt.
  • Ta upp svampen ur stekpannan och tillsätt resterande smör. Stek brödet ca 3 min på varje sida.
  • Lägg svampen på brödet och servera.
Klart!

Näringsvärden, per styck

Energi:

405 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 6 g
Kolhydrater: 28 g
Fett: 28 g
https://www.arla.se/recept/svampmacka/