Svamplasagne

40 min Brunch Buffé Huvudrätt Snabbmat
Frysbar
Svamplasagne

Med färdig svampsås och färska lasagneplattor har du snabbt en krämig, vegetarisk lasagne. Gör gärna lite extra och frys in, perfekt som matlåda!

Ingredienser

Kelda® Pastasås svamp & ost
4 dl
Champinjoner
400 g
2 msk
Bladspenat
130 g
Vitlöksklyfta
1
Färska lasagneplattor
250 g
75 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm

Till servering:

Blandad grönsallad
65 g

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Skiva champinjonerna. Fräs dem i smör- &rapsolja i en stekpanna. Tillsätt spenat. Pressa i vitlök. Salta och peppra.
  • Varva svampfräset med sås, lasagneplattor och ost i en smord ugnssäker form, ca 20 x 25 cm. Avsluta med sås och ost.
  • Gratinera i mitten av ugnen tills den har fått fin färg, ca 25 min. Servera med sallad.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

455 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 21 g
Kolhydrater: 45 g
Fett: 20 g
https://www.arla.se/recept/svamplasagne/