Svampfyllda savoykålsrullar

Svampfyllda savoykålsrullar

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(1 st)

60+ min

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skär loss 8 hela savoykålsblad och koka i 1 min i saltat vatten. Skölj kallt och låt rinna av.
  3. Finstrimla resten av kålen samt svampen, fräs i en klick smör i en stekpanna. Salta och peppra. Tillsätt crème fraiche och ½ dl vatten. Låt puttra ihop på svag värme under lock ca 5 min. Rör ner osten.
  4. Skär bort mittnerven på kålbladen. Lägg ihop varje blad lite omlott i mitten så att fyllningen inte rinner ut. Fördela fyllning på bladen och vik in sidorna. Rulla ihop till rullar. Lägg med skarven nedåt i en ugnssäker form.
  5. Koka upp 1 dl vatten med fond. Häll det i formen och lägg på några klickar smör. Täck med folie och baka i mitten av ugnen ca 50 min.

Skriv ut

Källa: