California rolls
1 tim
Buffé
Förrätt
Huvudrätt
•
&format=webp)
Har du testat att göra egna California rolls? Det är inte så svårt, och gott blir det! Det är vegetarisk maki fylld med avokado, mango, salladslök och chilimajonnäs. Sushiriset ska vara ytterst, täckt av sesamfrö eller furikake. Doppa sedan din California rolls i lite soja och toppa med gari.

Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat

Ingredienser
Sushiris:
Rundkornigt ris, gärna sushiris
|
3 dl |
---|---|
Vatten
|
4½ dl |
Risvinäger
|
1 dl |
Citron, pressad saft
|
½ |
Strösocker
|
½ dl |
Salt
|
½ msk |
Chilimajonäs:
Majonnäs
|
3 msk |
---|---|
Srirachasås
|
2 msk |
Sesamolja
|
1 msk |
Fyllning:
Avokado
|
1 |
---|---|
Mango, färsk eller tinad
|
100 g |
Salladslökar
|
2 |
Maki:
Noriark
|
4 |
---|---|
Furikake eller rostade sesamfrön
|
1 dl |
150 g |
Till servering:
Japansk soja
|
|
---|---|
Gari, inlagd ingefära
|
Gör så här
Sushiris:
Chilimajonnäs:
Fyllning:
Maki:
Näringsvärden, per portion utan serveringstillbehör
Energi:
574 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 11 g |
Kolhydrater: | 57 g |
Fett: | 33 g |

