California rolls

California rolls

1 tim
Buffé Huvudrätt Förrätt
Har du testat att göra egna California rolls? Det är inte så svårt, och gott blir det! Det är vegetarisk maki fylld med avokado, mango, salladslök och chilimajonnäs. Sushiriset ska vara ytterst, täckt av sesamfrö eller furikake. Doppa sedan din California rolls i lite soja och toppa med gari.
https://www.arla.se/recept/california-rolls/

Gör så här

Sushiris:
  • Lägg riset i en kastrull och täck med vatten. Låt stå ca 15 min.
  • Häll av i en sil och skölj riset väl, tills vattnet är klart.
  • Häll riset i en kastrull. Tillsätt vattnet. Koka upp och sänk sedan värmen till låg värme. Låt sjuda ca 20 min.
  • Ta av från värmen och låt stå ca 10 min under lock.
  • Värm risvinäger, citronsaft, socker och salt i en liten kastrull. Det ska inte koka.
  • Lägg över riset i en vid bunke. Blanda försiktigt ner den varma vinägern. Blanda med en träslev eller med en slickepott.
Chilimajonnäs:
  • Rör ihop ingredienserna i en liten skål. Lägg gärna i en spritspåse.
Fyllning:
  • Skär avokadon i tunna skivor. Skiva mangon. Strimla salladslöken.
Maki:
  • Lägg ett noriark på bambumattan. Täck med ett tunt lager sushiris, lämna ca 3 cm högst upp på arket utan ris. Tryck till lite lätt. Strö över furikake. Täck med plastfolie och vänd på arket så noriarket ligger uppåt.
  • Bred ett tunt lager färskost på noriarket. Lägg en fjärdedel av avokadon, mangon och salladslöken längs kortsidan. Spritsa över en fjärdedel av chilimajonnäsen.
  • Rulla ihop till en tight rulltårta med hjälp av plastfolien och bambumattan. Tryck hårt för varje rullning. Fukta den otäckta delen av noriarket med vatten och tryck till så rullen håller ihop.
  • Gör likadant med resten av ingredienserna. Skär i munsstora bitar.
  • Servera California rolls med soja och gari.
Klart!
Energi:

574 kcal

Protein: 11 g
Kolhydrater: 57 g
Fett: 33 g

Ingredienser

Sushiris:
Rundkornigt ris, gärna sushiris
3 dl
Vatten
4½ dl
Risvinäger
1 dl
Citron, pressad saft
½
Strösocker
½ dl
Salt
½ msk
Chilimajonäs:
Majonnäs
3 msk
Srirachasåser
2 msk
Sesamolja
1 msk
Fyllning:
Avokado
1
Mango, färsk eller tinad
100 g
Salladslökar
2
Maki:
Noriark
4
Furikake eller rostade sesamfrön
1 dl
150 g
Till servering:
Japansk soja
Gari, inlagd ingefära