Sushiris

1 tim Förrätt Huvudrätt Tillbehör
Sushiris

Sushiris är en självklarhet till maki och nigiri. Men testa också att ha riset som gund till en poké bowl. Toppa med det du tycker om, t ex lax, avokado, mango, gari och sojabönor.

Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Ingredienser

Sushiris:

Rundkornigt ris, gärna sushiris
300 g
Vatten
4½ dl
Risvinäger
1 dl
Citron, pressad saft
½
Strösocker
½ dl
Salt
½ msk

Gör så här

Sushiris:

  • Lägg riset i en kastrull och täck med vatten. Låt stå ca 15 min.
  • Häll av i en sil och skölj riset väl, tills vattnet är klart.
  • Häll riset i en kastrull. Tillsätt vattnet. Koka upp och sänk sedan värmen till låg värme. Låt sjuda ca 20 min.
  • Ta av från värmen och låt stå ca 10 min under lock.
  • Värm risvinäger, citron, socker och salt i en liten kastrull. Det ska inte koka.
  • Lägg över riset i en vid bunke. Blanda försiktigt ner den varma vinägern. Blanda med en träslev eller med en slickepott utan att riskornen går sönder.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

330 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 1,8 g
Protein: 6,3 % 5,1 g
Fett: 1,9 % 0,7 g
Kolhydrater: 91,8 % 74,5 g
https://www.arla.se/recept/sushiris/