Surf and turf
45 min
Huvudrätt
•
&format=webp)
Underbart gott recept på surf and turf - en huvudrätt med både kött och skaldjur. Det här är ett riktigt festligt recept där perfekt stekt oxfilé samsas med krämig hummersås och heta räkor. Till denna surf and turf passar det alldeles utmärkt att servera krispig hasselbackspotatis.
Ingredienser
Oxfilé
|
500 g |
---|---|
Salt
|
1 tsk |
Nymald svartpeppar
|
|
Räkor med skal
|
1 kg |
Paprikapulver
|
1 tsk |
Chili flakes
|
1 tsk |
Lökpulver
|
1 tsk |
Cayennepeppar
|
1 krm |
3 dl | |
Hummerfond
|
2 msk |
Bladpersilja
|
Till servering:
Hasselbackspotatisar eller klyftpotatisar
|
---|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
608 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,4 g |
Protein: | 48,8 % | 73,1 g |
Fett: | 49,3 % | 33,9 g |
Kolhydrater: | 1,9 % | 2,8 g |

