Surdegssmörgås med vitlöks- och örtfärskost, kalkon samt fänkåls- och äppelsallad

15 min Lunch
Surdegssmörgås med vitlöks- och örtfärskost, kalkon samt fänkåls- och äppelsallad

Sväng enkelt ihop en matig macka till lunch med krispig fänkålssallad och örtsmakande färskost. Kalkon ger protein och smakar fint för den som äter kött men går bra att hoppa över.

  • Arla
  • Recept & mat
  • Surdegssmörgås med vitlöks- och örtfärskost, kalkon samt fänkåls- och äppelsallad

Ingredienser

Surdegsbröd
4 skivor
100 g
Rökt kalkonbröst
8 skivor
Hackade pumpakärnor
1 msk
Salt och svartpeppar

Fänkål- och äppelsallad:

Gröna äpplen
2
Fänkål
1
Olivolja
1 msk

Gör så här

  • Rosta brödet och bred på ett lager färskost.
  • Kärna ur äpplena. Skiva äpple och fänkål tunt, gärna på mandolin, och blanda med olja.
  • Lägg kalkonskivorna på smörgåsarna, toppa med salladen och strö över pumpakärnor, salt och peppar.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

325 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 12 g
Kolhydrater: 39 g
Fett: 12 g
https://www.arla.se/recept/surdegssmorgas-med-vitloks--och-ortfarskost-kalkon-samt-fankals--och-appelsallad/