Surdegssmörgås med vitlöks- och örtfärskost, kalkon samt fänkåls- och äppelsallad

Surdegssmörgås med vitlöks- och örtfärskost, kalkon samt fänkåls- och äppelsallad

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(0 st)

5 min

Sväng enkelt ihop en matig macka till lunch med krispig fänkålssallad och örtsmakande färskost. Kalkon ger protein och smakar fint för den som äter kött men går bra att hoppa över.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

  • 4 skivor surdegsbröd
  • 100 g Arla® färskost vitlök & örter
  • 8 skivor rökt kalkonbröst
  • 1 msk hackade pumpakärnor
  • salt och svartpeppar

Fänkåls- och äppelsallad

  • 2 gröna äpplen
  • 1 fänkål
  • 1 msk olivolja

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Rosta brödet och bred på ett lager färskost. Kärna ur äpplena. Skiva äpple och fänkål tunt, gärna på mandolin och blanda med olja. Lägg på kalkonskivorna på smörgåsarna, toppa med salladen och strö över pumpakärnor, salt och peppar.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 325 kcal
  • Protein: 12 g
  • Kolhydrater: 39 g
  • Fett: 12 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag