Surdegssmörgås med vitlöks- och örtfärskost, kalkon samt fänkåls- och äppelsallad

Surdegssmörgås med vitlöks- och örtfärskost, kalkon samt fänkåls- och äppelsallad

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(0 st)

5 min

Sväng enkelt ihop en matig macka till lunch med krispig fänkålssallad och örtsmakande färskost. Kalkon ger protein och smakar fint för den som äter kött men går bra att hoppa över.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 4 skivor surdegsbröd
  • 100 g Arla® färskost vitlök&örter
  • 8 skivor rökt kalkonbröst
  • 1 msk hackade pumpakärnor
  • salt och svartpeppar

Fänkåls- och äppelsallad

  • 2 gröna äpplen
  • 1 fänkål
  • 1 msk olivolja

Gör så här:

Gör så här:

Rosta brödet och bred på ett lager färskost. Kärna ur äpplena. Skiva äpple och fänkål tunt, gärna på mandolin och blanda med olja. Lägg på kalkonskivorna på smörgåsarna, toppa med salladen och strö över pumpakärnor, salt och peppar.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 325 kcal
  • Protein: 12 g
  • Kolhydrater: 39 g
  • Fett: 12 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem