Surdegsmacka med kalkon och ajvar

10 min Mellanmål
Surdegsmacka med kalkon och ajvar

Grönsakskröran ajvar från Balkan finns i de flesta matbutiker och är med sin fylliga hetta perfekt ihop med färskost. Mackan går utmärkt att göra helt vegetarisk och är toppen att grilla i smörgåsgrill också.

Ingredienser

Levainbröd bröd
2 skivor
3 msk
Ajvar relish
1 msk
Rökt kalkon
4 skivor
Salladslök
1

Gör så här

  • Bred färskost på brödskivorna och ett tunt lager ajvar.
  • Fördela kalkonskivorna på bröden och toppa med skivad salladslök.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

270 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 14 g
Kolhydrater: 28 g
Fett: 11 g
https://www.arla.se/recept/surdegsmacka-med-kalkon-och-ajvar/