Surdegsmacka med kalkon och ajvar

10 min Mellanmål
Surdegsmacka med kalkon och ajvar

Grönsakskröran ajvar från Balkan finns i de flesta matbutiker och är med sin fylliga hetta perfekt ihop med färskost. Mackan går utmärkt att göra helt vegetarisk och är toppen att grilla i smörgåsgrill också.

Ingredienser

Levainbröd bröd
2 skivor
3 msk
Ajvar relish
1 msk
Rökt kalkon
4 skivor
Salladslök
1

Gör så här

  • Bred färskost på brödskivorna och ett tunt lager ajvar.
  • Fördela kalkonskivorna på bröden och toppa med skivad salladslök.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per st

Energi:

458 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per st
Fiber: - 1,1 g
Protein: 56,2 % 63,4 g
Fett: 31,3 % 16,2 g
Kolhydrater: 12,5 % 14,1 g
https://www.arla.se/recept/surdegsmacka-med-kalkon-och-ajvar/