Stuvade morötter
Huvudrätt
Tillbehör
•
Stuvade morötter är lätt att laga, och passar väldigt bra att servera till kött eller fisk. Blanda kokade morötter i en krämig bechamelsås. Toppa med rikligt av hackad bladpersilja. Mums!
Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat
Ingredienser
|
Morot
|
500 g |
|---|---|
| 25 g | |
|
Vetemjöl
|
3 msk |
| 5 dl | |
|
Salt och svartpeppar
|
Till servering:
|
Färsk persilja
|
1 kruka |
|---|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
185 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,5 g |
| Protein: | 13,2 % | 6 g |
| Fett: | 45 % | 9,4 g |
| Kolhydrater: | 41,8 % | 19 g |