Strimlad sallad

Strimlad sallad

Betyg

(4 st)

Njut en härlig sallad på blancherade rotfruktsstrimlor med nötig cottage cheese-röra. Att blanchera betyder att koka hastigt och sedan kyla ner, det bevarar både råvarans smak, spänst och alla näringsämnen.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • ½ rödlök
  • 65 g rucola
  • ½ msk balsamvinäger
  • ½ dl olivolja

Cottage cheese-röra:

Gör så här:

Gör så här:

Skala morötter och palsternackor. Strimla dem med en potatisskalare. Koka strimlorna 1/2 min i lättsaltat vatten. Spola dem kalla. Skala och skiva löken. Blanda strimlorna, löken, sallad, vinäger och olja. Rör ihop cottage cheese, nötter och salt. Lägg en klick röra på salladen och servera.

Tips:

Hasselnötterna kan bytas ut mot solroskärnor.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 275 kcal
  • Protein: 11 g
  • Kolhydrater: 12 g
  • Fett: 19 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem