Strimlad sallad

Strimlad sallad

Njut en härlig sallad på blancherade rotfruktsstrimlor med nötig cottage cheese-röra. Att blanchera betyder att koka hastigt och sedan kyla ner, det bevarar både råvarans smak, spänst och alla näringsämnen.
Betyg (1 st)

Mitt betyg:

Strimlad sallad

Njut en härlig sallad på blancherade rotfruktsstrimlor med nötig cottage cheese-röra. Att blanchera betyder att koka hastigt och sedan kyla ner, det bevarar både råvarans smak, spänst och alla näringsämnen.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.

Lägg i inköpslista

Antal portioner
  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • ½ rödlök
  • 65 g rucola
  • ½ msk balsamvinäger
  • ½ dl olivolja

Cottage cheese-röra:

Gör så här:

Skala morötter och palsternackor. Strimla dem med en potatisskalare. Koka strimlorna 1/2 min i lättsaltat vatten. Spola dem kalla. Skala och skiva löken. Blanda strimlorna, löken, sallad, vinäger och olja. Rör ihop cottage cheese, nötter och salt. Lägg en klick röra på salladen och servera.

Tips:

Hasselnötterna kan bytas ut mot solroskärnor.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per port

  • Energi: 275 kcal
  • Protein: 11 g
  • Kolhydrater: 12 g
  • Fett: 19 g
Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.