Strimlad sallad

Strimlad sallad

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(8 st)

Njut en härlig sallad på blancherade rotfruktsstrimlor med nötig cottage cheese-röra. Att blanchera betyder att koka hastigt och sedan kyla ner, det bevarar både råvarans smak, spänst och alla näringsämnen.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • ½ rödlök
  • 65 g rucola
  • ½ msk balsamvinäger
  • ½ dl olivolja

Cottage cheese-röra:

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Skala morötter och palsternackor. Strimla dem med en potatisskalare. Koka strimlorna 1/2 min i lättsaltat vatten. Spola dem kalla. Skala och skiva löken. Blanda strimlorna, löken, sallad, vinäger och olja. Rör ihop cottage cheese, nötter och salt. Lägg en klick röra på salladen och servera.

Tips:

Hasselnötterna kan bytas ut mot solroskärnor.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 275 kcal
  • Protein: 11 g
  • Kolhydrater: 12 g
  • Fett: 19 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag