Stekt biff med ugnsbakade betor, kryddig krassekräm och rostad vitlökssky
                                
                                    1 tim 30 min
                                
                                
                    
                                    •
                                    Arbetstid: 1 tim 30 min
                                
                                    Huvudrätt
                        
                
                    •
                    
            
        &format=webp) 
    Nyårets kanske godaste huvudrätt signerad Årets kock 2020 Ludwig Tjörnemo. Tänk family style dinner och laga även upp den vegetariska huvudrätten. Servera sedan komponenterna var för sig så får alla runt bordet ta för sig och smaka av allt.
 
    Ingredienser
Rostad vitlökssky:
| 
                                            
                                                Strösocker
                                            
                                     | ½ dl | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Vatten
                                            
                                     | ½ dl | 
| 
                                            
                                                Vitlök
                                            
                                     | 1 | 
| 
                                            
                                                Schalottenlök
                                            
                                     | 1 | 
| 
                                            
                                                Svartpepparkorn
                                            
                                     | 10 | 
| 
                                            
                                                Champagnevinäger
                                            
                                     | 1 dl | 
| 
                                            
                                                Färsk timjan
                                            
                                     | 5 kvistar | 
| 
                                            
                                                Kycklingbuljong
                                            
                                     | 5 dl | 
| 50 g | |
| 
                                            
                                                Salt
                                            
                                     | 
Picklade silverlök:
| 
                                            
                                                Silverlökar
                                            
                                     | 2 | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Ättiksprit 12%
                                            
                                     | 1 dl | 
| 
                                            
                                                Strösocker
                                            
                                     | 1 dl | 
| 
                                            
                                                Vatten
                                            
                                     | 2 dl | 
Ugnsbakade rotfrukter:
| 
                                            
                                                Rödbetor
                                            
                                     | 3 | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Gulbetor
                                            
                                     | 3 | 
| 
                                            
                                                Persiljerötter eller palsternacka
                                            
                                     | 3 | 
| 25 g | |
| 
                                            
                                                Olja
                                            
                                     | 1 msk | 
| 
                                            
                                                Salt
                                            
                                     | 1 tsk | 
| 
                                            
                                                Fänkålsfrön
                                            
                                     | 1 msk | 
| 
                                            
                                                Färsk persilja
                                            
                                     | 
Krassekräm:
| 
                                            
                                                Buskkrasse eller smörgåskrasse
                                            
                                     | 40 g | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Olja
                                            
                                     | ½ dl | 
| 1 dl | |
| 250 g | |
| 
                                            
                                                Salt
                                            
                                     | 1 krm | 
Stekt biff:
| 
                                            
                                                Ryggbiff, 3 cm tjocka
                                            
                                     | 3 skivor | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Olja
                                            
                                     | |
| 50 g | |
| 
                                            
                                                Vitlöksklyftor, krossade
                                            
                                     | 3 | 
| 
                                            
                                                Färsk timjan
                                            
                                     | 2 kvistar | 
| 
                                            
                                                Lagerblad
                                            
                                     | 2 | 
| 
                                            
                                                Salt och svartpeppar
                                            
                                     | 
Gör så här
Rostad vitlökssky:
Picklad silverlök:
Ugnsbakade rotfrukter:
Krassekräm:
Stekt biff:
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Näringsvärden, per port
Energi:
688 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 5,4 g | 
| Protein: | 11,7 % | 19,8 g | 
| Fett: | 59,2 % | 46 g | 
| Kolhydrater: | 29,1 % | 49,3 g | 
 
     
     
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
     
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
     
     
    &format=webp) 
     
    &format=webp)