Spisbröd

1 tim 20 min
Arbetstid: 40 min
Frukost Mellanmål Tillbehör
Frysbar
Spisbröd

Nygräddat mjukt spisbröd med smak av fänkål blir ett lyxigt mellanmål eller ett gott tillbehör till soppan.

Ingredienser

75 g
7 dl
Jäst
25 g
Strösocker
½ dl
Stötta fänkålsfrön
1 tsk
Salt
1 tsk
Rågsikt
3 dl
Vetemjöl
ca 10 dl
Bakpulver
1½ tsk

Gör så här

  • Smält smöret och tillsätt mjölken.
  • Smula jästen i en bunke och rör ut med mjölkblandningen. Tillsätt socker, fänkål och salt.
  • Blanda rågsikt och vetemjöl med bakpulver. Blanda ner mjölblandningen i bunken och arbeta till en smidig deg.
  • Låt jäsa övertäckt ca 40 min.
  • Dela degen i 20 bitar. Kavla ut till runda kakor.
  • Grädda kakorna i varm stekpanna, ca 2 min på sida.
  • Servera dem gärna nygräddade med smör.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per st

Energi:

193 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per st
Fiber: - 1,5 g
Protein: 10,1 % 4,8 g
Fett: 22,4 % 4,9 g
Kolhydrater: 67,5 % 32,1 g
https://www.arla.se/recept/spisbrod/