Spenatsallad med bönkräm

Spenatsallad med bönkräm

Betyg

(9 st)

En smakrik sallad som passar bra till grillat kött eller kyckling. Byt ut brödkrutongerna mot rostade nötter om du vill ha lägre GI.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 400 g stora vita bönor
  • 2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche paprika&chili
  • 2 äpplen
  • 150 g Apetina® vitost
  • 75 g babyspenat
  • 75 g rucola
  • 2 dl krutonger

Gör så här:

Gör så här:

Häll av och skölj bönorna. Blanda dem med crème fraiche. Låt stå kallt fram till servering. Kärna ur och skär äpplena i bitar. Smula osten. Varva spenat, rucola, äpple och ost i en skål eller på ett uppläggningsfat. Strö över brödkrutongerna. Servera salladen med bönkrämen.

Tips:

Passar som tillbehör till t ex grillat kött.
Passar bra till förrätt eller på buffébordet och räcker då till dubbla antalet portioner.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 280 kcal
  • Protein: 15 g
  • Kolhydrater: 26 g
  • Fett: 13 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem