Spenatsallad blue med ädelostdressing

Spenatsallad blue med ädelostdressing

25 min Förrätt
Med parmaflakes och smakrik ädelostdressing är detta en kul och fräsch förrätt.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Börja med att blanda ädelostdressingen. Mosa osten med en gaffel. Rör ner crème fraiche och smaksätt med svartpeppar. Ställ kallt.
  • Sätt ugnen på 225°.
  • Lägg skinkan på en plåt med bakplåtspapper. Stek i mitten av ugnen ca 6 min. Låt kallna.
  • Skär brödet i små tärningar. Stek dem i smör-&rapsolja och vitlök i en stekpanna.
  • Lägg spenaten på portionstallrikar. Ringla över ädelostdressingen. Smula över parmaskinkan och strö över brödkrutongerna.
Klart!

Ingredienser

Parmaskinka
4 skivor
Ljust bröd
2 skivor
1 msk
Pressad vitlöksklyfta
1
Färsk spenat
100 g
Ädelostdressing:
75 g
2 dl
Grovmalen svartpeppar
½ krm