Spenatrisotto med oliver

30 min Huvudrätt Lunch Middag
Spenatrisotto med oliver

Ett krämigt inslag från Italien. Gör en rejäl sats, god även dagen efter!

Ingredienser

Avorioris
4 dl
Grönsaksbuljong
1 liter
Torrt vitt vin
1 dl
Gul lök
1
Vitlöksklyftor
2
4 msk
Fryst bladspenat
500 g
4 dl
Svartpeppar
2 msk
Svarta oliver
1 dl

Gör så här

  • Koka upp buljong och vin. Skala och hacka lök och vitlök.
  • Fräs löken i lite av smöret i en tjockbottnad kastrull. Rör i riset och späd med buljongen, men spar 2 dl till serveringen.
  • Låt koka på svag värme ca 15 min, rör om då och då.
  • Tina spenaten och pressa ur vattnet. Fräs den i lite av smöret.
  • Hit kan man förbereda.
  • Värm risotton på svag värme och späd med den sparade buljongen.
  • Rör ner spenaten, resterande smör, ost, peppar och oliver.
Klart!
https://www.arla.se/recept/spenatrisotto-med-oliver/