Spenatrisotto med fetaost

Spenatrisotto med fetaost

Betyg

(21 st)

Här får den italienska klassikern smak av fetaost, färsk spenat och rostade pinjekärnor.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 gul lök
  • Arla® Smör-&rapsolja oliv Smör- & rapsolja oliv
  • 3 dl avorioris
  • 8 dl varm grönsaksbuljong
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 150 g babyspenat
  • 150 g fetaost el Apetina® vitost
  • 50 g rostade pinjenötter

Gör så här:

Gör så här:

Skala och hacka löken. Fräs den i smör-&rapsolja i en gryta. Tillsätt riset och rör om. Häll på buljongen i omgångar, ca 1 dl buljong i taget. Riset ska suga upp buljongen innan mer tillsätts. Rör då och då. Låt koka på svag värme 20-25 min. Smaka av med salt och peppar. Smula osten och blanda ner den tillsammans med spenat och pinjekärnor. Servera genast.

Tips:

Tips! En äkta risotto ska vara krämig, absolut inte klibbig.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 490 kcal
  • Protein: 19 g
  • Kolhydrater: 56 g
  • Fett: 22 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem