Spenatplättar med smetana och löjrom

Spenatplättar med smetana och löjrom

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(0 st)

30 min

Duka fram de här snygga plättarna som förrätt eller snittar på buffén. Med bovete i smeten blir de naturligt glutenfria och vill du servera dem helt vegetariska, välj tångkaviar istället för löjrom.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

förrätt

Antal portioner

Till servering:

Gör så här

Gör så här

Mixa spenaten med hälften av mjölken med en stavmixer. Tillsätt resten av mjölken, ägg, mjöl och salt och mixa till en slät smet. Smält smöret i en kastrull. Låt svalna något och häll ner i smeten. Mixa på nytt. Låt smeten svälla ca 15 min. Rör om i smeten och stek plättar i omgångar i en plättlagg. Rör om smeten mellan varje stekning. Smält ev lite smör i plättlaggen till första omgången.

Skala och finhacka rödlöken. Servera plättarna med smetana, löjrom och finhackad rödlök.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 320 kcal
  • Protein: 11 g
  • Kolhydrater: 21 g
  • Fett: 21 g

Skriv ut

Källa: