Spenatplättar med smetana och löjrom

Spenatplättar med smetana och löjrom

Betyg

(0 st)

30 min

Duka fram de här snygga plättarna som förrätt eller snittar på buffén. Med bovete i smeten blir de naturligt glutenfria och vill du servera dem helt vegetariska, välj tångkaviar istället för löjrom.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

förrätt

Antal portioner

Till servering:

Gör så här:

Gör så här:

Mixa spenaten med hälften av mjölken med en stavmixer. Tillsätt resten av mjölken, ägg, mjöl och salt och mixa till en slät smet. Smält smöret i en kastrull. Låt svalna något och häll ner i smeten. Mixa på nytt. Låt smeten svälla ca 15 min. Rör om i smeten och stek plättar i omgångar i en plättlagg. Rör om smeten mellan varje stekning. Smält ev lite smör i plättlaggen till första omgången.

Skala och finhacka rödlöken. Servera plättarna med smetana, löjrom och finhackad rödlök.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 320 kcal
  • Protein: 11 g
  • Kolhydrater: 21 g
  • Fett: 21 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem