Sparrissallad

Sparrissallad

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(9 st)

Sparrissallad med grön och vit sparris som kompletteras av mild ost. De krispiga ärtskotten blandas ned i salladen strax före servering.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 10 bufféportioner

Dressing:

Gör så här

Gör så här

Skala den vita sparrisen försiktigt, börja alldeles under knoppen. Den gröna behöver inte skalas. Skär av den nedersta delen. Koka upp vatten, salt och smör- och rapsolja i en vid kastrull. Lägg ner den vita sparrisen och låt den koka på svag värme ca 10 min. Lägg ner den gröna sparrisen tillsammans med den vita och koka ytterligare 3-5 min tills stjälkarna är knappt mjuka. Ta upp sparrisen, spola av den i kallt vatten och låt den rinna av. Skär osten i små tärningar. Hit kan man förbereda. Varva vit och grön sparris med ost och ärtskott på ett uppläggningsfat. Blanda ingredienserna till dressingen och ringla den över salladen.

Näringsvärden, per buffèportion

  • Energi: 125 kcal
  • Protein: 8 g
  • Kolhydrater: 3 g
  • Fett: 9 g

Skriv ut

Källa: