Sparrissallad

Sparrissallad

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(9 st)

Sparrissallad med grön och vit sparris som kompletteras av mild ost. De krispiga ärtskotten blandas ned i salladen strax före servering.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 10 bufféportioner

Dressing:

Gör så här:

Gör så här:

Skala den vita sparrisen försiktigt, börja alldeles under knoppen. Den gröna behöver inte skalas. Skär av den nedersta delen. Koka upp vatten, salt och smör- och rapsolja i en vid kastrull. Lägg ner den vita sparrisen och låt den koka på svag värme ca 10 min. Lägg ner den gröna sparrisen tillsammans med den vita och koka ytterligare 3-5 min tills stjälkarna är knappt mjuka. Ta upp sparrisen, spola av den i kallt vatten och låt den rinna av. Skär osten i små tärningar. Hit kan man förbereda. Varva vit och grön sparris med ost och ärtskott på ett uppläggningsfat. Blanda ingredienserna till dressingen och ringla den över salladen.

Näringsvärden, per buffèportion

  • Energi: 125 kcal
  • Protein: 8 g
  • Kolhydrater: 3 g
  • Fett: 9 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem