Sparris med lax och citron

Sparris med lax och citron

25 min Förrätt
En lyxig och lättlagad förrätt med lax och sparris. Använder du enbart grön sparris tillagas den på bara några minuter!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/sparris-med-lax-och-citron/

Gör så här

  • Skala den vita sparrisen med potatisskalare, börja alldeles under knoppen. Den gröna behöver inte skalas. Skär av den nedersta träiga delen.
  • Koka sparrisen i lättsaltat vatten så att den är knappt mjuk, 2 – 3 min för den gröna och 20 – 30 min för den vita.
  • Ta upp sparrisen och låt den rinna av ordentligt.
  • Rör ihop såsen. Lägg sparrisen i högar på tallrikar. Lägg på laxen och klicka över såsen.
Klart!

Ingredienser

Färsk vit eller grön färsk sparris
400 g
Kallrökt lax
4 skivor
Sås:
2 dl
Citron
rivet skal och pressad saft av ½
Honung
1 msk
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm