Sparris med hollandaisesås

20 min Förrätt
Sparris med hollandaisesås

Sparris med hollandaisesås är en klassisk och läcker entrérätt. Att göra egen hollandaisesås är enklare än man kan tro.

Ingredienser

Färsk färsk grön sparris
400 g
Salt
½ tsk
Citron
skal och saft av ½
Vatten
5 dl

Hollandaisesås:

150 g
Äggulor
3
Vatten
2 msk
Pressad citronsaft
2 tsk
Salt
1 krm
Färsk dragon

Gör så här

  • Börja med såsen. Smält smöret i en kastrull på svag värme. Låt salterna i smöret sjunka till botten.
  • Vispa ihop äggulor och vatten i en liten kastrull. Ställ den i en större kastrull med sjudande vatten. Vispa kraftigt tills blandningen tjocknar.
  • Ta bort kastrullen från vattenbadet och vispa i smöret lite i taget utan att bottensatsen kommer med. Smaksätt med citron och salt.
  • Koka sparrisen ca 3 min i lättsaltat vatten smaksatt med citronskal och -saft.
  • Fördela sparrisen på assietter och ringla såsen över. Garnera med färsk dragon och servera tillsammans med bröd.
Klart!

Näringsvärden, per port exkl bröd

Energi:

335 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 5 g
Kolhydrater: 4 g
Fett: 4 g
https://www.arla.se/recept/sparris-med-hollandaisesas/