Sparris med brynt äggsmör
30 min
•
Arbetstid: 30 min
Buffé
Förrätt
•
Sparris med brynt smör, hackat ägg och sardeller blir till en fantastisk förrätt. Servera gärna sparrisen tillsammans med ett gott bröd.
Ingredienser
|
Vit och grön färsk sparris
|
500 g |
|---|
Brynt äggsmör
|
Schalottenlök
|
1 |
|---|---|
| 100 g | |
|
Kokt ägg
|
1 |
|
Sardellfiléer
|
3 |
|
Hackade örtkryddor, t ex körvel, krasse, dill och dragon
|
1 dl |
|
Pressad citron
|
1 tsk |
|
Peppar
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Ta bort sardellerna från smöret om du vill göra en vegetarisk rätt.
Näringsvärden, per port
Energi:
231 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,4 g |
| Protein: | 8,8 % | 5 g |
| Fett: | 85,6 % | 22,4 g |
| Kolhydrater: | 5,6 % | 3,2 g |
Video
Brynt smör – så gör du
Gör ett perfekt brynt smör tillsammans med stjärnkocken Andreas Hedlund. Ett gott brynt smör har en karamelliserad och nötig smak som förhöjer nästan all mat och smakar magiskt ihop med allt från torsk, till glass och sockerkaka.